Ramazan Çiftçi: Akan Kan Durmalı

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çifti, şehit aileleri ve Gaziler olarak akan...

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çifti, şehit aileleri ve Gaziler olarak akan kanın durması için çözüm istediklerini söyledi. Çiftçi, “şehit ve gazi aileleri olarak ortak paydamız, gerilimi tırmandıran değil sorun çözen bir tavır sergilemektir." dedi.

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, Nevşehir şehit aileleri ve gazileri olarak kimsenin tarafı olmadıklarını kaydetti. Çiftçi, “Bizler daima doğrunun, adaletin ve hukukun yanında olmayı tercih ettik. 2008 yılından bu yana dernek olarak daima doğru bildiğimiz bu ülkenin bu ilin, şehit ailesinin ve gazinin menfaatleri doğrultusunda hareket ettik. Gayemiz her zaman ilimize, ülkemize az şehit gelmesi oldu. Biz bu vatan için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Kimseye bir borcumuz kalmamıştır. Başkalarının bizlere borcu vardır. Kimsenin derneğimize hakaret etmeye ve aşağılamaya hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çiftçi şöyle konuştu: “30 yıl silahlı bir terör örgütü ile baş edilmeye çalışıldı, ne teröristler amacına ulaşabildi ne de devlet zaferini ilan edebildi. Terörün stratejisinde, taktik araçlarında değişiklikler olduğu ortada. Sebep üzerinde tartışmak fırsatı değerlendirmeye engel değil. Fırsat, barış ve huzur umutları içinde kırgınlıkları onarıp milleti tek bir irade halinde bir araya getirme fırsatıdır. Çevremiz tuzaklarla dolu, ama aynı zamanda da fırsatlarla doludur. Anahtar bu coğrafyada yaşayan insanların kendisini bir millet olarak hissetmesidir. Çözüm, tüm siyasi partilerin millet mimarisine yapıcı katkılarda bulunması ile mümkün. Eğer millet ile devletin özleştiğine dair bir çözüm üretemiyorsanız milleti yüceltmeniz çok zor olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: