Ramazan Davulcusu Olmak Için Yarıştılar

ISPARTA (AA)  - Isparta Belediyesince Ramazan davulcularını belirlemek amacıyla düzenlenen yarışmada, adaylar en güzel maniyi en iyi ritimle söyleyebilmek için yarıştı. 

ISPARTA - Isparta Belediyesince Ramazan davulcularını belirlemek amacıyla düzenlenen yarışmada, adaylar en güzel maniyi en iyi ritimle söyleyebilmek için yarıştı. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde düzenlenen seçmelere, 60 kişi katıldı. Zabıta Müdürlüğü temsilcileri ile müzisyenlerden oluşan 5 kişilik jüri önünde ter döken çeşitli maniyi seslendirdiler. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak Ramazan ayı hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Ramazan davulculuğunun bir gelenek haline geldiğini ifade eden Aydoğdu, bu geleneği en iyi şekilde yaşatmak için bu yarışı düzenlediklerini kaydetti. Ramazan davulcularıyla halkın sahura güzel seslerle uyanacağını belirten Aydoğdu, "Seçimin sonunda belirlenen davulculara, davulcu kimliği kartlarını vereceğiz. Bu şekilde de 'korsan' ramazan davulcularının önüne geçmiş olacağız" dedi. Aydoğdu, 60 başvurusu arasından 43 kişini seçileceğini bildirdi. Seçmelerdeki tek kadın olarak dikkati çeken 50 yaşındaki Hayat Polat da bir kadın olarak uzun süredir Ramazan davulculuğu yaptığını, bu Ramazan ayında da halkı memnun etmek için en şekilde davul çalmak istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: