Ramazan Erzak Paketleri Denetimden Geçiriliyor

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Ramazan dolayısı ile hazırlanan erzak paketlerine...

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Ramazan dolayısı ile hazırlanan erzak paketlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Ramazan ayı dolayısı ile muhtelif gıdalardan oluşan erzak paketleri hazırlayan firmaların faaliyetleri arttı. Bu süreçte, gerek tüketicilerin yanıltılmaması, gerekse halk sağlığının korunması açısından Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan paketleri hazırlayan firmaları denetleyerek içindekileri kontrol ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, "Denetimler esnasında hazırlanan erzak paketlerindeki ürünlerin bakanlık tarafından kayıtlı veya üretim izinli olup olmadıklarına bakılıyor. Son kullanma tarihleri, muhafaza sıcaklıkları ve etiketleri incelenip, organoleptik muayeneler sonucunda, riskli görülen ürün gruplarından Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olup olmadıklarını belirlemek amacıyla numuneler alınıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Kontrollerin alışveriş merkezleri, marketler ve gıda toptancılar sitesi gibi yoğun ilgi gören merkezlerde yapıldığına dikkat çeken İl Müdürü Ömer Çelik, Ramazan ayı boyunca artırılan gıda denetimlerinin yıl boyunca planlı olarak sürdürüleceğini aktardı.

Tüketicilerin alışveriş esnasında, satın alacakları gıdaların son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri uyarısında bulunan Ömer Çelik, “Vatandaşlarımız ambalajlı ve etiketli malzemeleri tercih etsin. Ambalajı zarar görmemiş gıdaları satın alsın. Açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen gıdaları almamaları hususunda titizlik göstermeleri gerekiyor.” dedi.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketicilerin Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbarda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: