Ramazan Geldi Balık Satışları Düştü

Eskişehir’de balıkçılık yapan Ahmet Gülten, Ramazan ayında balık tüketiminin sağlık açısından çok faydalı olmasına rağmen...

Eskişehir’de balıkçılık yapan Ahmet Gülten, Ramazan ayında balık tüketiminin sağlık açısından çok faydalı olmasına rağmen bu dönemde satışlarında düşüş olduğunu söyledi.

Ramazan ayının gelmesiyle balıkçılar bekledikleri ilgiyi görmedi. Kurtuluş Kapalı Pazarda tezgâhı bulunan 20 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Gülten, satışların geçtiğimiz yıla oranla gözle görülür şekilde düştüğünü belirtti.

Ramazan ayının girmesiyle vatandaşların balığa olan ilgisinin azaldığını, fiyatlarında ise bir artış olmadığını belirten Gülten, “Vatandaşlar balık alırken en çok sazan ve alabalığı tercih ediyor. Sazan balığının kilosu 5 TL den 10 TL’ye kadar alıcı buluyor. Alabalığın kilosu ise 7 TL’den başlıyor. Yayın balığı da kılçıksız ve kemiksiz olduğu için tercih ediliyor. Yayın balığının kilosu ise 15 TL civarında. Yayın balığının bir diğer özelliği ise çabuk pişmesi. Pişme süresi 5 dakika civarında” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz