Ramazan Geleneği "mukabele" Darende'de Başladı

Ramazan ayının geleneği mukabele camilerde okunmaya başlandı.

Ramazan ayının geleneği mukabele camilerde okunmaya başlandı.

Malatya'nın Darende ilçesindeki 14. yüzyıl eseri olan ve içerisinde türbesi bulunan Somuncu Baba'nın adıyla anılan camide de bu yılki Ramazan'ın ilk mukabelesi sabah namazı öncesinde okundu.

Darende Müftüsü Ahmet Varol, ilçedeki bütün camilerde 2 vakit olmak üzere mukabele okunmaya başlandığını bildirdi. Cami cemaatiyle görevlilerinin belirleyeceği namaz vakitlerinde okunacak mukabeleleri kadınların da kendilerine ayrılan yerlerden takip edebileceğini ifade eden Varol, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ramazan Kur'an'ın indiği aydır. Kur'an'ın mukabele edildiği, çok okunduğu bir aydır. Bu bakımdan Ramazan Kur'an ayıdır diyebiliriz. Ramazan'da cami ve evlerde mukabeleler okunur, hatimler yapılır. Kur'an okumanın özellikle Ramazan'da kat kat mükafatlandırılacağı müjdesi, Müslümanların bu ayda en çok Kur'an ile meşgul olmalarına sebep olmuştur. O yüzden Kur'an-ı Kerim'i okuma, takip etme, hatim sürme alışkanlığı devam ettirilerek insanlar hayatlarına Kur'an huzurunu katmalıdır."

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: