Ramazan Mesajları

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ramazan dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ramazan dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, esenlik ayı olan ramazanın birleştirici bir yönünün bulunduğu belirten Erdinç, "Mübarek Ramazan, koskoca bir İslam alemini aynı duygularda birleştirip tek vücut haline getirir. Aynı zamanda hayatın telaşından hatırlayamadığımız, aslında çok yakınımızda olan biteni de bizlere hatırlatıverir" ifadelerini kullandı. Dünya'da çeşitli sıkıntıların yanı sıra savaşların da yaşandığını dile getiren Erdinç, şunları kaydetti: "Yaşadığımız dünyanın türlü sıkıntılar ve savaşlar içinde olduğu bugünlerde, herkes daha çok adalet, özgürlük, hürriyet, insan hakları, eşitlik istemekte ve adil bir hayattan kendi payına düşeni arzu etmektedir. Bunun en büyük kaynağı ve kurtuluş adımı ise, İslam dini ile İslam'dan beslenen, kökünü inancının derinliklerinden alan geleneklerimizle, kardeşlik içerisinde olan bir milletten geçer. İşte bu birlikteliği sağlamak için Ramazan büyük bir fırsattır. Allah-u Teala bizler için bu Ramazan'ı ülkemiz ve İslam aleminin refahına, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın." Gürkan ise ramazanın dini ve sosyal hayatta ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirtti. Ramazanda sabır duygusunun pekiştiğini kaydeden Gürkan mesajında "Oruç tutmak nefsimizi terbiye ederken, açlığın ne kadar güç olduğunu, bize verilen nimetlerin kıymetini ve yardıma muhtaç olanları daha iyi anlamamıza vesile olmaktadır. İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, birlik ve beraberliğin, dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği özel bir zaman dilimidir. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek ay boyunca, yardıma muhtaçlar sevinmekte, hayırda bulunanların malları bereketlenirken, vücutlar oruçla sıhhat bulmaktadır" ifadelerine yer verdi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da yayınladığı mesajında, ramazana kavuşmanın heyacanını yaşadıklarını, bu kutsal ayın insanları birbirine yaklaştırdığını, yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha fazla ortaya çıktığını belirtti.luğuna vesile olmasını diliyorum." Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ise ramazanın tüm insanlara barış, kardeşlik ve refah içerisinde, mutlu bir şekilde yaşamasına vesile olması dileğinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: