Ramazan Satışları Sıcak Havadan Etkilendi

Ramazan ayının gelmesi ile hareketlilik yaşayan pazarlar, bu yıl aşırı sıcaklardan etkilendi. Hır yıl 11...

Ramazan ayının gelmesi ile hareketlilik yaşayan pazarlar, bu yıl aşırı sıcaklardan etkilendi. Hır yıl 11 ayın Sultanı Ramazan ayı yaklaştıkça vatandaşlar iftar ve sahurluk ihtiyaçları için çarşı pazara koşuyor. Ramazan'ın gelmesini bekleyen esnaf ise bu dönemde yaptığı satışlarla belki de 11 ayın durgunluğunu atıyor. Ancak bu yıl Ramazan ayının aşırı sıcaklara denk gelmesi sebebiyle satışlar etkilendi.

Sıcak hava ve tatili fırsat bilenlerin bir çoğu tatil bölegeleri ve memleketlerine giderken, büyük illerde bulunanlar da sıcaklardan dışarı çıkamıyor. Bu durumdan en fazla olumsuz etkilenen esnaf kesimi ise deyim yerinde ise eski ramazanları mumla arıyor. Ramazan hareketliliğinin henüz başlamadığından yakınan esnaf, her şeye rağmen çarşamba gününden itibaren satışların artacağı ümidini taşıyor.

Reklam
Reklam

Ramazan’a sayılı günler kala Bursa Kapalı Çarşı da aşırı sıcaklardan etkilendi. Eski Ramazanlara göre büyük durgunluk yaşayan çarşıda esnaf durumu aşırı sıcaklara bağladı. Pazar esnafı durgunluğun sıcak havadan kaynaklandığını belirterek, “Bu günlerde hareketlilik bekliyoruz ama henüz bir canlanma yok. Bunda sıcak havanın etkisi ve milletin tatilde olmasının da etkisi var. Fiyatlarda da geçen seneye göre büyük bir değişiklik yok. Ancak buna rağmen işlerde de henüz Ramazan hareketliliğini göremedik.” şeklinde dert yandı.

Kapalı çarşı esnaflarından Ünal Çimen, işlerin bu aralar durgun geçtiğini belirterek, “Ramazan'la birlikte işlerin açılmasını bekliyoruz. Havaların sıcak olması ve insanların tatilde olmasından dolayı işlerimiz durgun geçiyor. Fiyatları da işler iyi olmayınca iyice aşağıya çektik. Normalde 15 liradan başlaması gereken Ezine Peyniri'nin satışını 9 Liradan başlattık.” dedi.

Yücel Kırlangız da hava sıcaklıklarından dolayı işlerin durgun olduğunu beliterek, çarşambadan itibaren işlerin canlanmasını beklediklerini anlattı. Vatandaşlar ise pazarda fiyatların çok pahalı olmadığını belirterek, Ramazan alışverişi için acele etmediklerini belirttiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: