Ramazan yardımı faciayla sonuçlandı: 22 ölü

Endonezya'da bir hayırseverin Ramazan'da fakirlere gıda yardımı sırasında çıkan izdiham faciaya yol açtı. Doğu Cava eyaletindeki olayda en az 22 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

İŞTE FACİADAN GÖRÜNTÜLER

Bu sabah meydana gelen olayda binlerce kişi eyaletin Pasuruan bölgesinin önde gelen zenginlerinden H Syaichon'ın evinin önünde kuyruğa dizildi.

İŞTE FACİADAN GÖRÜNTÜLER

Fakirlere gıda malzemeleri içeren 30 bin rupi (3,17 dolar) değerindeki paketlerin dağıtımı sırasında yaşanan izdihamda 22 kişi hayatını kaybetti. Pasuruan Hastanesi, onlarca kişinin de izdihamda aldıkları darbelerden dolayı şuurlarını kaybetmiş ya da yaralanmış halde olduklarını açıkladı. Ölenlerin çoğunun yaşlı kadınlar olduğu ifade edilirken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Reklam
Reklam

Görgü şahitleri, yardım paketlerinin dağıtımının önceleri son derece muntazam bir şekilde cereyan ettiğini, fakat daha sonra binlerce kişinin de gelmesiyle izdiham çıktığını dile getirdiler.

İŞTE FACİADAN GÖRÜNTÜLER

Syaichon, önceki senelerde de Ramazan dolayısıyla gıda yardımları yapmış fakat ufak çaplı olaylar dışında önemli bir hadise meydana gelmemişti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA