Ramazan yardımına izdiham iptali

KİLİS (İHA) - Kilis'te, Ramazan yardımı dağıtılacağını öğrenen vatandaşlar izdihama neden olunca hayırsever işadamı, yardım dağıtımını iptal etti. Her yıl Ramazan ayı öncesi gıda ve giyecek yardımında bulunan hayırsever işadamı Haydar Atınç'ın, 18 bin ekmek, 15 ton şeker, 15 ton pirinç ve çeşitli giyecek yardımı dağıtacağı haberini alan vatandaşlar, 3 gündür işadamının evinin önünü mesken tuttu. Bugüne kadar 1000 kişiye yardım paketlerini alabilmeleri için yardım kartı dağıtan işadamı Atınç, 500 kişiye daha kart vermek istedi. Ancak kart almak için müracaatta bulunmak isteyen 3 bin kişi izdihama neden oldu. İzdiham sırasında bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirirken, bazıları da baygınlık geçirdi.

Reklam
Reklam

Olay yerine gelen polis ekipleri izdihamı önlemede güçlük çekince, takviye kuvvet istendi. Polis, kalabalığı dağıtmakta güçlük çekerken, işadamı Haydar Atınç, bundan sonraki yardımı iptal ettiğini açıkladı.

Haydar Atınç, daha önce tespit ettiği fakir 1000 aileye yardım kartlarını dağıttığını ancak bu şartlarda yardım kartı vermesinin imkansız olduğunu belirterek, 500 kişilik yardımı iptal ettiğini söyledi.