Ramazana Doğru

Ramazan Bayramı'na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için,

Ramazan Bayramı'na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadet olarak tanımlanan sadaka-i fıtır (fitre) miktarı bu yıl için 8 buçuk lira olarak belirlendi.

Edirne Müftülüğü'nden alınan bilgide, Din İşleri Yüksek Kurulu'nca 2012 Ramazan ayının başlangıcından gelecek yıl Ramazan ayı başlangıcına kadar olan sürede sadaka-i fıtır miktarı 8 buçuk lira olarak belirlendiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Belirtilen miktarın asgari miktar olduğu ifade edilerek, herkesin kendi hayat standartlarına göre, asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek meblağı vermesinin tavsiye edildiği kaydedildi.

Muhabir: Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: