Ramazana Doğru

BİLECİK (AA) - Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı, sahur ve iftar süreçlerinde mümkün olduğunca su içmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı, sahur ve iftar süreçlerinde mümkün olduğunca su içmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Dr. Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi, havanın sıcak olması ve sahur-iftar arasındaki sürenin uzun olması nedeniyle ayı sağlıklı şekilde geçirmek için yapılan önerilerin diğer yıllara göre biraz daha farklı olmasına yol açtığını bildirdi. Yaz aylarında sıcaklardan dolayı sıvı kaybının arttığına işaret eden Dr. Dağlı, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Bu durum su ihtiyacını artırmaktadır. Sahur ve iftar arasındaki uzun süre göz önünde bulundurulduğunda en çok dikkat edilmesi gereken noktaların başında sıvı alımı gelmektedir. Sahur ve iftar süreçlerinde mümkün olduğunca su içmeye özen gösterin. Elektrolit dengesini sağlamak için daha çok ayran ve taze sıkılmış meyve suları için. Daha çok sebze ve meyve tüketin. Mideyi terk etme hızı yüksek olduğundan soğuk tüketimlerden kaçının. İftarda ağır, yağlı, kızartma gibi gıdalardan mümkün olduğunca uzak durun. İftara çorbayla başlayın. İftar öğününde mutlaka sebze yemeğine yer vermek ve mümkün olduğunca iyi çiğneyerek yavaş tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Susuzluğa karşı karpuz yiyin. Özellikle yaz meyvesi olan karpuz bol su içeriği ile iyi bir seçimdir. Sıcaklar da göz önünde bulundurarak ağır egzersizlerden kaçınmak gerekir. İftardan iki saat sonra hafif yürüyüşlerle destekleyerek daha rahat bir sindirim ve daha rahat bir uyku uyumayı sağlanabilir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz