Ramazan’a Özel Merkezi Ezan Sistemi

2012 yılı sonbaharında tamamıyla kaldırılan merkezi ezan sistemi, Ramazan ayı nedeniyle Sivas’ta yeniden başlatıldı. Orucun...

2012 yılı sonbaharında tamamıyla kaldırılan merkezi ezan sistemi, Ramazan ayı nedeniyle Sivas’ta yeniden başlatıldı. Orucun erken açılmasını önlemek amacıyla ilde akşam ezanları merkezi olarak okunuyor.

Müftü Yusuf Şahin, vatandaşların oruçlarını erken açmaları veya oruca erken başlamaları gibi olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için iftar ve imsak vakitlerinde ezanları merkezi olarak okuttuklarını söyledi. Merkezi ezan sisteminin sadece Ramazan ayına özel olduğunu vurgulayan Şahin, uygulamaya bayram öncesi son verileceğini ifade etti. Müftü Şahin, "Bazı camilerde ezanlar bir dakika erken veya bir dakika geç okunabiliyor, bu durumda vatandaşların iftarda oruçlarını erken açması gibi herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için uygulamayı başlattık.” dedi.

Reklam
Reklam

Sahur vaktinde de yine imamın zamanında yetişemeyebileceğini hesap ederek, sabah ezanlarını da aynı şekilde merkezi ezan sistemiyle okuttuklarını kaydeden Şahin, şöyle devam etti: “Bir çok vatandaş sahurda yemeği ezana göre ayarlıyor. Biz daha önce vaazlarda ezana göre değil, imsakiye ve saate göre teyit ederek oruca başlayın diye söylemiştik. İmsak vaktinde de bir gecikme olmasın diye yine merkezi sistemle okutuyoruz.”

Kalan 3 vakitte her camide ezanların ayrı ayrı okunduğunu belirten Şahin; öğle, ikindi ve yatsı namazlarında her camide ayrı ezan okunduğunu anlatarak, “Merkezi ezan sistemi Ramazan’ın son iftarında ve sahurunda bitecek. Bayram sabahı ezanları her cami kendisi okuyacak ve ondan sonra 5 vakit ezan her camide ayrı ayrı okunmaya devam edilecek.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: