Ramazan'da beslenmeye dikkat

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında beslenme konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, iftar vakitlerinde mideye aşırı yüklenmeler ve hamur işi ağırlıklı yemeklerinin çeşitli rahatsızlıklara davetiye çıkardığını ve kalp krizi riskini artırdığını belirtiyorlar.

SSK Kayseri Bölge Hastanesi Kardiyoloji uzmanlarından Dr. Hasan Vural, Ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerinde beslemenin çok önemli olduğunu, yanlış beslenme ve mideye aşırı yüklenmelerin başta kalp olmak üzere ciddi rahatsızlıklara davetiye çıkardığını kaydetti. Dr. Hasan Vural, "İç Anadolu Bölgesi özellikle Kayseri mutfağında hamur işi yemekler önemli yer tutuyor. Mantı, börek, yağlama, kete, baklava sevilerek yenilen yemek ve tatlılar arasında. Özellikle kalp ve damar rahatsızlığı bulunanların iftar vakitlerinde beslenmelerine çok dikkat etmesi gerekir. Hamur işi yemeklerden kaçınmalı, iftar saatinde midelerine aşırı yüklenmede bulunmamalıdırlar. Bu tür rahatsızlığı bulunup ta, beslenmesine dikkat etmeyenler kalp krizine yakalanabilirler. Bizim doktor olarak bu tür hastalara önerimiz, beslenme konusunda doktor tavsiyelerine mutlaka uymaları, oruç tutuyorlarsa iftarda fazla yememeli ve yediklerine dikkat etmelidirler. İftarda hamur ağırlıklı yemekler ve mideye aşırı yüklenmelerden sadece kalp damar rahatsızlığı olanlar değil, sağlık durumları normal olanlar da kaçınmalı, aşırı yağlı yiyeceklerden, abur cabur beslenmelerden uzak durmalıdırlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Vural, kalp hastalıkları ve kalp krizinde sigara, alkol ve stresin de önemli etkenler arasında yer aldığını, aşırı kilo alımı ve hareketsizlikten mutlak olarak kaçınılması gerektiğini sözlerine ekledi. İHA

Anahtar Kelimeler: