Ramazanda Çalışanlara Mesai Kolaylığı

KAYSERİ (AA) - ESMA AYGÜN - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Ramazanda biraz daha özel çalışma programı uygulanabilir" Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk geldiğini ve özellikle çalışanların oruç tutmakta zorlandığını belirten Baktır, "Ramazan insanlara eziyet etmek ya da zorlamak değildir. Gün uzun ve sıcak. Bundan dolayı fabrikada çalışan işçilerimize, görevlilerimize biraz müsamaha gösterebiliriz. İşçileri akşam biraz erken bırakabiliriz, sabah da işe biraz geç başlatabiliriz. Böylece çalışanlar da ibadetlerini daha rahat yerine getirmiş olur. Oruç tutan insan çalışmayacak diye bir şey yok tabi ki. İslam dininde sadece cuma günü ezan okunduktan sonra farz olanlar için dükkanlarını kapatıp namaza gitmeleri buyruluyor. Bizde çalışmak için bir zaman dilimi yok ancak ramazanda biraz daha özel çalışma programı uygulanabilir" diye konuştu. Ramazan sayesinde insanların Allah tarafından verilen nimetlerin kıymetini bildiğini anlatan Baktır, şunları kaydetti: "Ramazan ayının çok fazla hikmeti var. İnsanlar bir kuru ekmeğin ve bir yudum suyun kıymetini biliyor. Peygamber efendimiz, 'Ekmeğe hürmet edin, ekmek aranızdan kalkarsa zor gelir' buyuruyor. Oruçlu iken önümüzde her türlü nimet olmasına rağmen Rabbimiz 'yemeyeceksin' dediği için bekliyoruz, yemeklere el uzatmıyoruz. Oruç sayesinde hem kendimize hakim olmayı öğreniyoruz hem de dünyanın pek çok yerinde kıtlık ve açlık çekenlerin halini anlayabiliyoruz. Suyu ve ekmeği israf eden insanlar, oruç halinde bu nimetlerin ne kadar kıymetli olduğunu anlıyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: