'Ramazan'da En Güzel Hediye Kitap'

Erzurum Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Ramazan ayında ibadetlerin kitap okuma alışkanlığı ile süslenebileceğini söyledi....

Erzurum Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Ramazan ayında ibadetlerin kitap okuma alışkanlığı ile süslenebileceğini söyledi.

Müftü Mustafa Baytar, yaptığı açıklamada, Ramazan süresince başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere bolca kitap okunmasını istedi. Baytar, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra, edebiyat, tasavvuf ve güncel kitapların Ramazan süresince ve sonrasında okunarak, okuma disiplini kazanılacağına işaret etti. İslamın ilk emrinin 'oku' olduğunu dile getiren Mütfü Baytar, "Maalesef çok kitap okumayan toplumuz. Ramazan'ı kitap okula alışkanlığını kazanma adına fırsata çevirebiliriz. Dünyayı anlama, dini daha iyi öğrenme adına kitap okunmalı. Müslüman bilgili olmalıdır. Bilgili, kültürlü olmanın yolu da bolca kitap okumaktan geçiyor. Ramazan'da eşlerimizle, çocuklarımızla en az 3 kitap okuyalım. Sevdiklerimize, arkadaşlarımıza kitap hediye edelim. İftar davetlerinde ev sahiplerine kitap hediye ederek güzel bir geleneği başlatalım." çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Ramazan'da Kur'an-ı Kerim okuyanların sayısında artış yaşandığını ancak bunun sonraki aylarda devam etmediğini de üzüntü ile dile getiren Baytar, "Kur'an-ı Kerim, sadece Ramazan'da ya da kabir ziyaretlerinde okunmamalı. Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'i her gün okumalıyız. Günde en az bir ayet ya da bir sayfa Kur'an-ı Kerim okuyalım. Ramazanla birlikte hatim indirip Kur'an-ı Kerimi bir sonraki Ramazan ayına kadar evimizin bir köşesinde mahçup bırakmayalım." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz