Ramazan’da ‘gıda’ Denetimleri Sıklaştı

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan ayı kapsamında kent genelinde gıda...

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan ayı kapsamında kent genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimleri artırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Aydın’ın da katıldığı denetim çalışmalarının, oluşturulan bir program dahilinde yürütüldüğü kaydedildi. Özellikle toplu iftarların yapıldığı yerlerin yanı sıra buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerdeki kontrollerin sıklaştırıldığı vurgulandı.

Reklam
Reklam

Söz konusu denetimlerin yanı sıra ‘174 Alo Gıda Hattı’na yapılan şikayetlere bağlı olarak, plan dışı denetimler de gerçekleştirildiği bildirildi. Bu çerçevede de 2012 yılının ilk 6 ayını kapsayan Ocak-Haziran Dönemi’nde yaklaşık 12 bin gıda denetimi yapıldığı bilgisi de verildi. Ramazan ayı dolayısıyla gıda kontrolörlerince düzenlenen denetimlerde; şekerlemeci ve fırın denetimlerine ağırlık verildiği kaydedildi.

Denetimler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Adana’da gıda sektörü ile ilgili çok ciddi çalışmalar içerisinde olunduklarını belirterek, “İl ve ilçe Müdürlüğümüzdeki gıda kontrolörlerimiz tarafından yapılan denetimlerimiz arttırılırken, özellikle içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerine daha çok önem veriyoruz. Çünkü halkımızın sağlıklı ve temiz gıda tüketmesini amaçlıyoruz. Gıda üreten işyerlerinin daha iyi noktalara gelmesinde Müdürlüğümüzün gıda denetimlerinin büyük etkisi oldu” dedi.

Denetimler sonucunda, İl Müdürümüz ve gıda denetim elemanlarınca eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapıldığını belirten Aygül, tüm bunların yanında geçtiğimiz hafta Adana’daki fırınlarda çalışan bin 49 işçiye hijyen konusunda eğitim verilerek, Adana genelinde daha sağlıklı, daha temiz ve daha kaliteli ekmek üretilmesi çalışmalarının da sürdürüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: