Ramazanda Kırmızı Ete Zam Yok

Van'da, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle vatandaşları hazırlıklarını sürdürürken, Van Kasaplar Odası Başkanı Nayif Süer, Ramazan...

Van'da, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle vatandaşları hazırlıklarını sürdürürken, Van Kasaplar Odası Başkanı Nayif Süer, Ramazan ayı içinde ete zam yapılamayacağını belirtti.

Kırmızın et fiyatlarının geçen yıldan daha ucuz olduğunu belirten kasaplar, Ramazan ayı içinde de zammın gündemde olmadığını söylediler. Van Kasaplar Odası Başkanı Nayif Süer ise, Ramazan ayı içinde ete zam yapılamayacağını belirterek, "Birkaç kasaptan zam talebi geldi ancak geri çevirdik. Zam talebinin azınlığı değil çoğunluğu kapsamalı. Çoğunluk zam talebinde bulunursa o zaman değerlendiririz. Ama şu anda gündemimizde zam yok. Vatandaşlarımız Ramazan ayını zamsız geçireceklerini inanıyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Vatandaşların Ramazanda sofralarında kırmızı et eksik olmaması için zam yapılmayı düşünülmediğini belirten Başkan Kazım Kara, ayrıca et fiyatlarının ise geçen yıla oranla daha ucuz olduğunu söyledi. Kara, “Geçen yıl et kilosu bu yıldan daha fazlaydı. Bu yıl et fiyatı daha da ucuz. Vatandaşlarımız Ramazan ayında kırmızı eti sofralarında görsünler diye zam yapılmadı. Ayrıca gündemde de zam yok. Bir kilogram dana kemikli 18, kemiksiz 22, kuzu eti kemikli 20 kemiksiz de 23 TL’dir. Fiyatlar geçen yıldan da daha ucuz” dedi.

Hayvan satıcısı Yakup Keskin de, canlı hayvan fiyatında yüzde 25 oranında ucuzlama olduğunu belirterek, “Geçen yıl küçükbaş hayvan fiyatı 400-500 TL iken, bu yıl ise 300 TL civarındadır. Aslınca daha da ucuz olabilir, ama yaşanan kuraklık nedeniyle saman bulmakta zorlanıyoruz. Saman fiyatları yükselince tabii ki bu hayvan maliyetini de arttırdı. Durum böyle olunca da fiyatlar yüksek kaldı” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: