Ramazan'da "merdivenaltı" Üretim Uyarısı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında üretimi artan "merdivenaltı" ürünlerin tüketilmemesi çağrısında bulundu.

KAYSERİ - Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında üretimi artan "merdivenaltı" ürünlerin tüketilmemesi çağrısında bulundu. Köse, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayını rant olarak gören bazı esnafın, sicillerinde bulunan faaliyet konularını bir yana bırakarak gıda sektörüne geçiş yaptığını öne sürdü. Merdivenaltı işletmelerde halk sağlığının tehlikeye atıldığını belirten Köse, şunları kaydetti: "Tatlıcı ve pastacı esnafımız İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gerekli izin belgelerini alıp hijyen şartlarına uygun üretim yapmaktadır. Bu üretim iznini alamadığı için kaçak üretim yapan yerlerden tatlı alıp satan esnaf, ülkemizi hem vergi kaybına uğratmakta, hem de halkımızın sağlığını hiçe saymaktadır. Unutulmamalıdır ki maliyet düştükçe kalite düşüyor. Kaliteli malzemeyle üretilen ürünleri ucuza satmak mümkün olmayacağı için maliyetinin altında satılan tatlıları tüketmemek gerekir. Vatandaşlarımızı bu konu da uyarıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: