Ramazan’da Nur Çeşmesi´nden şerbet akacak

Malatya Belediyesi tarafından, Bosna-Hersek´teki benzerinden esinlenilerek yapılan merkez PTT önündeki Nur Çeşmesi´nden Ramazan ayı boyunca...

Malatya Belediyesi tarafından, Bosna-Hersek´teki benzerinden esinlenilerek yapılan merkez PTT önündeki Nur Çeşmesi´nden Ramazan ayı boyunca meyve özlü şerbet akacak.
Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, PTT önündeki ´Nur Çeşmesi´nden´ Ramazan ayı boyunca teravih namazı sonrası meyve özlü şerbet akıtılacağını söyledi. Şerbet ikramını önemli gün ve gecelerde de gerçekleştirdiklerini anlatan Nalçacı, vatandaşların şerbetli nur çeşmesine yoğun ilgi gösterdiklerini, bu nedenle uygulamayı geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. Nalçacı, şöyle devam etti: “Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tüm insanlığa fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah´ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Sevgili Peygamberimizin güzel ahlâkını, davranış ve uygulamalarını, gelişen dünya şartlarına yön verecek ve insanlığın problemlerine çözüm getirecek şekilde anlamamız gerekir. Bu mübarek günlerde biz de çeşmeden şerbet akıtacağız. Tüm halkımızı şerbet içmeye davet ediyoruz.”

Reklam
Reklam

BİN 500 KİŞİLİK İFTAR ÇADIRI
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Ramazan ayı nedeniyle birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Hayırsever ile ihtiyaç sahiplerini buluşturarak köprü olma görevini sürdüren belediye geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı kurdu. Yeni Cami yanında kurulan iftar çadırında her gün bin 500 Malatyalı iftarını açacak. İftar çadırında ikram edilen yemeklerin bedeli her gün bir hayırsever tarafından karşılanacak. İftar Çadırı’nda yoksullar, evlerine yetişemeyenler ve özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlar faydalanabilecek.

22. DİNİ YAYINLAR ve KİTAP FUARI
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından bu yıl Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı’nın 22’incisi gerçekleştirilecek. Abdullah Gül Parkı’nda yapılacak olan fuara 30 firma katılıyor. 1 Ağustos 2011 ve 28 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacak olan fuar, her gün saat 10:00 açılarak 23.30’da kapanacak.

ASPUZU’DA RAMAZAN GECELERİ
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Aspuzu’da Ramazan Geceleri’nin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. Etkinlik Abdullah Gül Parkı’nda yapılacak. Her akşam saat 22.00’de başlayacak program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. 3. Aspuzu’da Ramazan Geceleri’nde, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Mehteran Takımı’nın gösterileri, ney dinletisi, tasavvuf musikisi, Hacivat-Karagöz orta oyunu, şiir dinletisi, slayt gösterileri, il ve ilçe belediyelerinin geceleri, ilahi sanatçılarının konserleri, konferanslar vb. gibi programlar yer alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz