Ramazanda orman yangınları azalıyor

İzmir Orman İşletme Şefi Yasin Yaprak, yaz aylarındaki orman yangınlarının Ramazan ayında azaldığını söyledi.İzmir Orman...

İzmir Orman İşletme Şefi Yasin Yaprak, yaz aylarındaki orman yangınlarının Ramazan ayında azaldığını söyledi.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gümüşpala Orman Yangın İşletme Şefliği ekiplerinin yangınlara 15 dakikada müdahale ettiğini vurgulayan İşletme Şefi Yaprak, şu ana kadar küçüklü büyüklü bin 200 yangına müdahale edildiğini belirterek, "Ramazan'da orman yangınlarının azalmasında, insanların pikniklere gitmemesi etkili olduğu gibi nem oranının fazlalığı ve rüzgarın azlığı gibi sebepler de var. Her şeye rağmen her şartta yangınlarla mücadelemiz sürüyor. Ramazan bizi etkilemiyor. Bizim için yangın, ülkenin akciğerlerini yakan, geleceğe balta vuran bir olay. Vatandaşlarımızdan yangılar için ihbar bekliyoruz.” dedi.
Yaz aylarında söndürme ekibinde çalışan Ali Aka ise, "Yıllardır yangınlara müdahale ediyoruz. Birkaç yıldır Ramazan'ın sıcak günlere denk gelmesi, işimize mani değil. Oruç tutan tutmayan herkes, yangına anında müdahale edip canı pahasına çalışıyor. Zaten Ramazan'da yangınlarda azalma oluyor.” dedi.
Hasan Gündoğdu da vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Ormanlar bizim geleceğimiz. İnsanlarımız biraz daha duyarlı olsun. Anız yangınlarına, mangala, sigarasına dikkat etsin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz