Ramazanda şehit sayısı 18'e ulaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadelede yeni dönemin Ramazan ayı sonrasında başlayacağını açıkladıktan sonra terör örgütü 8 cana daha kıydı

Hakkari Çukurca'da düzenlenen mayınlı saldırıda 8 asker şehit olurken Ramazan ayının bilançosu 18'e yükseldi.

Hakkari-Çukurca Karayolu'nun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah saat 9.00’da bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından karayolu trafiğe kapatılırken, güvenlik çemberine alınan bölgeye sadece ambulanslar alındı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyona giden askeri birlik, PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü.

Reklam
Reklam

Yapılan saldırıda, ilk bilgilere göre 8 asker şehit olurken, yaralanan askerler arasında durumu ağır olanların da bulunduğu belirtildi. Şehit olan askerler arasında bir binbaşının da bulunduğu öne sürülürken, bölgede yaşanan şiddetli çatışmanın devam ettiği bildirildi.

-RAMAZAN'IN BİLANÇOSU-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu Ankara'da yaptığı bir konuşmada terörle mücadele konusunda yeni tedbirlerin geliştirildiğini belirtmişti. Erdoğan içerisinde bulunulan Ramazan ayı dolayısıyla sabrettiklerini, Ramazan'dan sonra terörle mücadelenin devam edeceğini söylemişti. Ramazan ayının başladığı 1 Ağustos tarihinden itibaren terör örgütünün eylemleri artarak devam etti. Bu bağlamda Van'da 3, Bitlis'te 1, Hakkari'de 2, Şırnak'ta 3, Osmaniye'de 1, Çukurca'da 8 askerin şehit olmasıyla Ramazan ayının bilançosu 18'e yükseldi.

ANKA