‘Ramazanda sürücüler birbirine daha saygılı olmalı’

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, ramazan ayında sürücülerin birbirine daha toleranslı ve...

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, ramazan ayında sürücülerin birbirine daha toleranslı ve saygılı olması gerektiğini belirterek, “İftara yetişmek için acele edip kendinizi ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyin.” dedi.
Türkiye’de trafik kazalarında kaybedilen insan sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Oda Başkanı Ona, eğitim ve altyapı çalışmalarıyla azaltılması için daha çok çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Ramazanda bazı insanların kan şekerinin düştüğünü belirterek, “Açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına karşı sürücülerin her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olması gerekir. Hiç değilse ramazan ayı boyunca üzücü haber almamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli sürünüz.” şeklinde konuştu. Ahmet Ona, sürücülerin trafik kurallarına uyarak araç kullanmasının hem kendileri hem de diğer sürücüler açısında hayati önem taşıdığına işaret ederek, hız sınırlarına, kural ve işaretlerine uyulmasını, geç saatlere kadar uyumayanların kesinlikle uzun yola çıkmamasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz