Ramazan’da Tarlada Çalışıyorlar

Bitlis’in Güroymak ilçesinde geçimlerini tarımla sağlayan köylülerin, Ramazan ayında 35 derece sıcaklığın altında tarlada çalışmak...

Bitlis’in Güroymak ilçesinde geçimlerini tarımla sağlayan köylülerin, Ramazan ayında 35 derece sıcaklığın altında tarlada çalışmak zorunda kalıyorlar.

Gölbaşı beldesinde oturan çiftçiler, buğday hasadını yapmak için sabahın erken saatlerinde işe koyuluyorlar. Bunaltıcı sıcaklarda çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Mehmet Yaman isimil çiftçi, Ramazan ayında kavurucu sıcakların altında çalışmanın çok zor olduğunu belirtti. Yaklaşık 5 bin nüfuslu belde halkının büyük bir bölümünün çiftçilikle uğraştığını anlatan Yaman, “Havalar çok sıcak bunun üstüne açlık ve susuzluk eklenince haliyle çok zorlanıyoruz. Ancak yapacak bir şey yok. Ramazan da olsa, havalar çok sıcakta olsa, oruçlu da olsak çalışmak zorundayız” dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan Aktaş ise, buğdayın verimsizliğinden şikayet etti. Bu yılın çiftçiler için verimsiz geçtiğine ifade eden Aktaş, “Normalde her yıl buğdaydan güzel verim alıyorduk. Ancak bu yıl verim çok düştü. Bugün burada 10 dönümlük bir buğday tarlasından çıkan buğday sadece 40 teneke oldu. Eskiden 10 dönümlük tarladan yaklaşık 100 teneke buğday alıyorduk. Çıkan 40 teneke buğday yapılan masrafı bile doğru dürüst karşılamıyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz