Ramazanda tatlı alırken dikkat

BURSA (İHA) -Muhallebiciler, Pastacılar, Yufkacılar ve Sütçüler Odası Bursa Şubesi Başkanı Necip Daş, sağlıksız yerlerde üretilen ve satılan tatlıların hastalığa davetiye çıkardığını söyledi. Daş, müşterilerin tatlı alırken dikkat etmesini istedi.

Ramazan ayında tatlı satışlarının artması üzerine, seyyar satıcılarında arttığına dikkat çeken Necip Daş, "Bunlar bir binanın bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkanda kayıtsız üretim yapıp milleti zehirliyor. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak akıl işi değil. Kaliteli cevizin kilosu 15-16 YTL. Ancak seyyar satıcıların ucuza sattığı tatlıların içindeki ceviz çıkıntıdır. Fıstık ise boyalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşın ilk olarak tatlı alırken üretim izni olup olmadığına bakmasını isteyen Daş, "Kırtasiye dükkanında bile tatlı satılıyor. Arabaların bagajında tatlı satılıyor. Bir çok özel hastane olmasına rağmen bütün hastaneler dolu. Hasta olmamızın başlıca sebebi sağlıksız tüketimimizdir" şeklinde konuştu.

Sağlıklı tatlı üretimi için önce elemanların kişisel bakımına dikkat etmesini vurgulayan Necip Daş, "Tatlıyı yapacak ustaya ne kadar kalitesi malzeme verirsen o kadar kaliteli ürün ortaya çıkar. Üretim yapılan yerin temiz olması gerekir" diye konuştu.