Ramazan'da Ülkeler Kültürlerini Keçiören'de Tanıtacak

Ankara Keçiören Belediyesi, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile farklı coğrafyalardan 19 ülkenin...

Ankara Keçiören Belediyesi, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile farklı coğrafyalardan 19 ülkenin kültürünü Keçiören'de tanıtacak. Keçiörenliler her gece başka bir ülkenin sanatçıları, sahne gösterileri, eserleri, yemekleri, yöresel kıyafetleri ve özgün kültürleri ile tanışma imkanı bulacak. Etkinlik alanında katılımcılara Keçiören Belediyesi’nin organize ettiği sahne gösterileri, ilahi ve müzik grupları, semazenler, ulusal ve yerel ses sanatçıları, kukla gösterileri, şiir dinletileri ve diğer farklı programlar sunulacak.

Reklam
Reklam

'Sınırları Aşan Kardeşlik' temasıyla gerçekleştirilen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde bu yıl da 19 ülke ve Türkiye’nin dört bir yanından katılan hemşehri dernekleri yer alacak. Somali, Hollanda, Filistin, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti, Sudan, Bosna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Başkurdistan, Kırgızistan, Özbekistan, Fas, Karadağ, Kosova, Güney Kore, İran ve Azerbaycan'ın katılımıyla Ramazan ayının her gecesinde farklı bir ülke ile kardeşlik köprüsü kurulacak. Dünyanın farklı coğrafyalarına ait özgü kültürel zenginliklerin sergilendiği etkinliklerde Ankaralılar ile farklı ülkelerden gelen misafirler kaynaşma imkanı bulacak.

Ramazan etkinliklerinde ayrıca Kırıkkale, Yozgat, Erzurum, Kırşehir, Konya, Çankırı, Bolu, Çorum ve Elazığ illerinin de tanıtımı yapılarak, uluslararası farklı kültürlerin yanında, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kültürlerin Keçiören’de yaşaması sağlanıyor. Keçiörenliler, dünya ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinin de yemek kültürlerini, el sanatlarını ve yöresel kıyafetlerini tanıyabilecek.

Reklam
Reklam

Ramazan'ın manevi atmosferine uygun olarak 'Mahallede İftar Var' etkinlikleri ile Keçiörenliler iftar çadırı yerine mahallelerindeki ortak iftar sofralarında buluşacak. Aradaki mesafelerin kaldırıldığı ve ilin yöneticilerinin mahalleye konuk olduğu bu sofralar, diğer yandan farklı ülkelerden gelen katılımcılarla uluslar arası bir nitelik kazanacak. Geçen yıl 20 bin kişiye ulaşan mahalle iftarlarının bu yıl 30 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, bu yıl Kalaba Spor Tesisleri'nde kurulan etkinlik alanında gerçekleştirilecek. 20 Temmuz Cuma günü iftar sonrasında 'Senfoni ile İlahiler' programıyla başlayan etkinlikler, Ramazan boyunca iftardan sonra devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz