Ramazanda “vefa” Sergisi

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’na bağlı Bursa İnebey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı...

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’na bağlı Bursa İnebey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısı ile geleneksel Türk el sanatlarından oluşan “Vefa” Sergisi açıldı.

Eski sanatçıları yad etmek amacıyla düzenlenen “Vefa” isimli sergide, özellikle hat ve el işi eserler büyük ilgi gördü. Sergi açılışında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın bir kültür, tarih ve medeniyetler şehri olduğunu söyleyerek, “Bu tarihi yapıda çok önemli bir sergiyi açıyoruz. Elbette Vefa burada bugün ayrı bir anlam ifade ediyor. Bugün burada biz ecdada, geçmişe vefanın en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bursa İnebey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Hüseyin Kutan, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında kütüphane olarak Vefa isimli geleneksel Türk el sanatları sergisini açtıklarını ifade ederek, “"Toplam 55 eserimiz var. Bunlar, tezhip, ebru, hat, naat, çini, ebru ve minyatür” dedi. Serginin adını ise kütüphanede eseri bulunan sanatçıları yad etmek için 'Vefa' koyduklarını anlatan Hüseyin Kutan, "Serginin adını Vefa koymamızın nedeni; sevgiyi sürdürmek ve birleştirmek manasında koyduk. Kütüphanemizde yaklaşık 9 bin yazma eser var. Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere, çeşitli tefsirler, siyerler ve buna benzer yazılar var. Bunlar geleneksel sanatlarımızın içinde yer aldığı için biz bu eserlerimizi buraya bırakanlara vefa örneğini gösterip, onları yad etmek ve onlara olan sevgimizi pekiştirmek amacıyla serginin adını Vefa koyduk" dedi.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Müdürü Doç. Dr. Muhittin Macit ise Türkiye Yazma Eserler Kurumu'nun yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulduğunu belirterek, "Kurum olarak Türkiye'deki yazma eserlerle ilgili her türlü koruma, restorasyon ve geleneksel kitap sanatları bağlamında destek veriyoruz. Bugün de burada ilk sergimizi açtık ama bundan sonra periyordik olarak geleneksel el sanatları ile ilgili sergiler sıklıkla olacak. Amacımız, bu sanatlara yönelik Türkiye'de belli bir yönelimi teşvik etmek ve bundan sonra gelen kesimlerin bu değerlere yönelik bilinçlenmesini temin etmek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: