Ramazanda Yalova'da 469 Ünite Kan Toplandı

Ramazan ayında Yalova Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından yapılan çalışmalar sayesinde kan bağışı bir önceki...

Ramazan ayında Yalova Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından yapılan çalışmalar sayesinde kan bağışı bir önceki yıla nazaran az da olsa arttı. Ramazanda 469 ünite kan toplandı.

Yalova'da normal aylarda ortalama 800 ünite kan bağışı alınırken, ramazan ayında kan bağışındayüzde 50 oranında bir düşüş oldu. Ramazan boyunca Gazipaşa Caddesi ve Çınarcık'ta kan toplayan ekipler toplam 469 ünite kan topladı.

Yalova halkının bu yıl Ramazan ayında kan bağışına biraz daha fazla önem verdiğini dile getiren Yalova Kızılay Kan Bağışı Merkezi doktoru Sanem Ondur, "Ramazan'ın 2 yıldır yaz aylarına denk gelmesi, normalin üzerinde kan bağışı toplamamız gereken yaz aylarında normalin çok altına düşmemize sebep oluyor. Normal ayların yüzde 50 altında kan topluyoruz. Bu ramazan geçen ramazana nazaran biraz daha fazla bağış topladık. Ancak yine de bu rakam çok az. Kurumlarda çalışan personelin de yıllık izne ayrılmaları kan bağışı sayısını daha da dibe çekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Buna rağmen Yalova kan bağışı konusunda Türkiye'nin kendi kendine yetebilen birkaç ilinden birisi. Kan bağışı ihtiyacının karşılanması konusunda Türkiye ortalaması yüzde 1.5 iken, Yalova'da bu oran yüzde 2.5 olarak gerçekleşiyor. Yalova kendi kan ihtiyacını karşılamasının yanı sıra üyesi olduğu Güney Marmara Bölgesinin de kan ihtiyacına önemli katkı sağlıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: