Rami Kışlası nerede, nasıl gidilir? 250 yılı aşkın tarihiyle Rami Kışlası Kütüphane oldu!

Rami Kışlası Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi. İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan bu tarihi yapı son derece ihtişamlıdır. Avrupa’nın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip olan Rami Kışlası Kütüphanesi'nin tarihi ve önemi de merak konusu oldu. Birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, Rami Kışlası nerede? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Rami Kışlası Kütüphanesi'nin açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Rami Kütüphanesi'nin restorasyonuna 2014'te başlanmıştı. Bilindiği üzere yapının UNESCO Kültür Mirası listesine alınması için çalışmalar devam ediyor. Çok sayıda vatandaş arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Rami Kışlası nerede? Rami Kışlası Kütüphanesi'ne nasıl gidilir?

RAMİ KIŞLASI NEREDE?

İstanbul'un simge yapılarından, tarihi 250 yılı aşkın Rami Kışlası, kütüphane oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yayınladığı video ile kütüphaneden görüntüler paylaştı.

Reklam
Reklam

Rami Kışlası, megakent İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunmaktadır.

Rami Kışlası, Eyüp-Rami sınırları içinde yer alıyor.

RAMİ KIŞLASI KONUMU

RAMİ KIŞLASI TARİHİ VE ÖNEMİ

Rami Çiftliği Kışlası, Sadrazam Rami Mehmet Paşa tarafından Sultan III. Mustafa zamanında 1757-703 yılları arasında yaptırılmıştır. Yapı, Sultan II. Mahmut zamanında onarılmıştır.

Levent'deki yeniçeri kışlaları top ateşi ile yıkıldığı için, yeni kurulan ordunun askerleri, Rami Kışlası'na yerleştirildi.1836–1837’ de Mühendishane öğrencileri Rami Kışlası’nda bulunan Mekteb-i Harbiye’ye taşınınca kışla “ Fünun-ı Harbiye-i Mansure “ adıyla anılmaya başlanmıştır.

Rami Kışlası 1960'lara dek aktif olarak kullanılmıştır. 1980 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilen yapıdan otopark, futbol ve spor sahası ve gıda deposu olarak yararlanılmıştır.

Rami Kışlası Kütüphanesi'nin 220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik kapalı alanı vardır.

Rami Kütüphanesi, 51 bin metrekarelik peyzaj alanıyla Avrupa’nın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip kütüphanesi olarak biliniyor.

Reklam
Reklam