Randevu sistemi çiftçileri ve fabrikayı rahatlattı

Elbistan Şeker Fabrikası, randevulu sistem sayesinde ciddi bir sıkıntı yaşamadan 17 günde toplam 103 bin...

Elbistan Şeker Fabrikası, randevulu sistem sayesinde ciddi bir sıkıntı yaşamadan 17 günde toplam 103 bin ton şeker pancarını teslim aldı.
12 Ekim tarihinde pancar alımına başlayan Elbistan Şeker Fabrikası'nda ilk kez uygulanmaya başlanan çiftçi randevu sistemi, geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan sıra kavgalarını sona erdirdi. Sıra beklerken yaşanan kazalar ve çiftçilerin soğuk ve yağışlı havalarda zor duruma düşmesi gibi sorunlar ortadan kalktı. Sırası gelen çiftçiler araçlarıyla pancarı teslim ediyor ve diğer işlerine bakıyor. Sırası gelmeyenler ise randevusunu evinde bekliyor. Günlük 350 çiftçinin pancarının teslim alındığını ifade eden yetkililer, şimdiye kadar 103 bin pancarın teslim edildiğini bildirdiler.
Elbistan Şeker Fabrikası'nda 16 Eylül tarihinden itibaren şeker pancarı işlenmeye başlandı. Bu yıl Elbistan Şeker Fabrikası'na bağlı 4 bölge 73 köy ve 4 bin 153 üretici ile üretim sözleşmesi yapıldı. Toplamda 66 bin 500 bin dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirildi. Pancar üreticilerine, 12 Eylül 2011 tarihine kadar ayni ve nakdi avans olarak 13 milyon 200 bin TL ödeme yapıldı. Bu kampanya döneminde pancar üreticilerine sözleşme gereği 80 bin ton bedelsiz yaş pancar küspesi verilecek. Toplam 390 bin ton pancar işlenecek. İşleme sonunda 55 bin ton şeker, 15 bin ton melas ve 100 bin ton yaş küspe elde edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz