Rapor açıklandı

Kanlı bez ve lavaboda Sema'nın DNA'sı...

Kanlı bez ve lavaboda Sema'nın DNA'sı...

Bursa'da Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca cinayeti ile ilgili beklenen raporda, zanlıların evlerinde bulunan kanlı bez ve lavabolarından alınan örneklerde, genç kıza ait bir ize rastlanmadığı belirtildi.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde Deri Organize Sanayi'nin bulunduğu Badırga Köyü yakınlarında, geçen 1 Mart sabahında köylüler tarafından yarısı dere içinde, iki bacağı kalça hizasından kesilmiş, cinsel organı kesici alet ile kolları ise hayvanlar tarafından parçalan, göğüs kafesi ikiye ayrılıp boğazı kesilen çıplak kadın cesedi bulundu. Haber verilmesi üzerine sevk edilen Görükle Jandarma ekipleri çevrede inceleme yaptıktan sonra üzerinde kimlik çıkmayan cesedin bir süreden bu yana akibetinden haber alınamayan Sema Karakoca'ya ait olduğunu tespit etti. Ceset ailesine verilirken yapılan soruşturma kapsamında,aralarında Sema Karakoca'nın mermer ticareti yapan erkek arkadaşı, 31 yaşındaki Muzaffer Şahin ile amcasının oğlu Şenol Şahin'in ile birlikte iş yaptığı 26 yaşındaki Eyüp Ceylan, Nihat Ceylan ve Seyfettin Karataş tutuklandı. Sanıklardan Muzaffer Şahin ve Seyfettin Karataş, geçen Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Sema Karakoca'ın öldürülmesi ile ilgili soruşturma kapsamında sanıkların ev ve işyerlerinde ele geçirilen kanlı havlular, lavabolardan alınan numunelerinde aralarında bulunduğu kanıtlar, Jandarma Genel Komutanlığının Ankara'daki laboratuvarlarında incelendi. Toplanan kanıtlarla ilgili şu ana kadar yapılan testlerde, öldürülen Sema Karakoca'nın DNA'sına rastlanmadı.

Halen cezaevinde tutuklu olan Şenol Şahin, Eyüp Ceylan, Nihat Ceylan'ın avukatları Deniz Baykal, müvekkillerinin tahliye edilmesi için başvurdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz