Raportör incelemesini Pazartesi sunacak

ANKARA(ANKA)-Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin 367 ile ilgili başvurusu üzerine görevlendirdiği raportör, ilk ve esas üzerindeki incelemesini yarın Yüksek Mahkeme heyetine sunacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, CHP'nin başvurusu sonrası yaptığı açıklamada, bu konuyla ilgili görevlendirilen raportörün ilk ve esas üzerindeki çalışmasını yarın heyete sunacağını ifade etti.

Kılıç, Üyelerin de hafta sonu başvuru ile ilgili dilekçeyi inceleyeceklerine vurgu yaparak, en kısa sürede karar alacaklarını ancak, bir üyenin bile "ben yeteri kadar hazırlanamadım" demesi halinde sürenin uzayabileceğini ifade etti. Normal işleyişte, raportör 5 gün içerisinde başvuru üzerindeki ilk incelemesini heyete sunarken, heyetin çalışmayı kabul etmesi durumunda esas üzerinde incelemeye geçiliyor.

Reklam
Reklam

YÜKSEK MAHKEME'NİN YOĞUN HAFTASI

Yüksek Mahkeme, yarın saat 10.00'da eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan duruşmasını yapacak. Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili başvuru üzerinde raportör incelemesini bu durumda öğleden sonra yapacak olan Yüksek Mahkeme, TBMM'den tutanak isteyecek. Salı günü yine bir başka Yüce Divan duruşması olan eski Enerji Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan davaları da erken karar alınmasını güçleştirecek.

Hem Yüce Divan hem de Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili başvuru üzerinde çalışması gerekecek Anayasa Mahkemesi üyeleri haftaya büyük bir yoğunlukla girecek. Yine de Yüksek Mahkeme'nin Salı günkü Yüce Divan duruşması sonrasında 367 ile ilgili görüşme yapabileceği ve kararını 2 Mayıs'ta yapılacak 2.tur öncesi verebileceği ifade ediliyor.