Rasulayn'da Çatışmalar Şiddetleniyor

Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri ve PYD'liler arasında çıkan...

Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri ve PYD'liler arasında çıkan çatışmalar, tüm hızıyla devam ediyor.

Dün öğle saatlerinde, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Suriye'ye bağlı Rasulayn ilçesinin yaklaşık 3 kilometre güneydoğusunda, ÖSO ve PYD arasında çatışma çıktı. Tank, uçaksavar ve makineli tüfeklerin de kullanıldığı çatışmalarda toplam 26 ÖSO askeri yaralanırken, yaralılardan 2’si hayatını kaybetti. 11 ÖSO askeri ise, Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Güvenlik güçleri, Türkiye-Suriye sınırındaki yoğun güvenlik önlemlerini artırırken, çatışma sesleri ilçenin sınır kesimlerinde de duyuluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: