Rasulayn'da Hava Saldırısında 12 Kişi Yaralandı

Suriye'nin Rasulayn ilçesinde, Esad askerlerinin hava saldırısında 12 kişi ağır yaralanırken, yaralılar ambulanslarla Ceylanpınar'a getirildi.Edinilen...

Suriye'nin Rasulayn ilçesinde, Esad askerlerinin hava saldırısında 12 kişi ağır yaralanırken, yaralılar ambulanslarla Ceylanpınar'a getirildi.

Edinilen bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde Ceylanpınar'a bitişik olan Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesine, Esad birliklerine bağlı savaş uçakları ile bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası uçaklar gözlerden kaybolurken, 12 kişi de ağır yaralandı. Suriye vatandaşları tarafından, özel araçlarla Ceylanpınar sınırına getirilen yaralılar, burada ambulanslara bindirilip Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan 5'i, hayati tehlikelerinin devam etmesi üzerine Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, yaşanan bombalı saldırıdan dolayı, çok sayıda Suriye vatandaşı da Rasulayn'dan kaçarak, Ceylanpınar sınırından Türkiye'ye sığındı. Sınırda jandarma ekipleri tarafından işlemleri tamamlanan Suriyeliler, daha sonra mülteci kampına gönderildi. Diğer yandan ise, Rasulayn'da yaralanan çok sayıda Suriye vatandaşının da Ceylanpınar'a getirilmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: