Ratef’ten Basın Bayramı Kutlaması

Türkiye Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkan Yardımcısı Arif Kurt basında sansürün...

Türkiye Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkan Yardımcısı Arif Kurt basında sansürün kaldırılışının 109. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

RATEF Genel Başkan Yardımcısı Arif Kurt açıklamasında sosyal medya ile birlikte sansürün tamamen ortadan kalktığını belirterek, sansürün kalkması bir bireyin başka biri hakkında hakaret etme, aşağılama ve yaşam alanını daraltma anlamına gelmemesi gerektiğini kaydetti. Sosyal Medya konusunda Türkiye’de ciddi bir kullanıcı ağı bulunduğunu belirten Arif Kurt açıklamasını şöyle sürdürdü, “Kontrolsüz güç güç değildir. Sözünden yola çıkarak, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü kutladığımız bugün Türkiye’de sosyal medyada sahte hesaplarla insanları tahrik eden ve bu mecrayı amacı dışında kullanan kesimlere karşı önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Türkiye’de sosyal medya kullanımı artıkça bunu suistimal eden çevrelerin de aynı oranda arttığını görmekteyiz. Bu anlamda düzenleme yapılması gerekmektedir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkı bilgilendirerek, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. Dolayısı ile Basından sansürün kaldırılışı son derece önemlidir.”

Reklam
Reklam

Özellikle yerel basında çalışanların çok zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı takdir ettiğini ifade eden Kurt açıklamasını şöyle tamamladı, “Gaziantep’te faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajans temsilcileri ve internet üzerinden haber veren siteler ile zengin bir kadroya sahip olan basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı candan kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca yeniden Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), başkanlığına seçilen Davut Dursun, 3. dönem görev aldığı RTÜK’te başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. RTÜK Başkanlığına 3. kez seçilen Davut Dursun’u tebrik ediyor, Başkan Vekili olan Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu’na başarılar diliyor, yeni yönetiminin ülkemize milletimize ve sektörümüze hayırlar getirmesini diliyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: