Real Madrid'de terör korkusu

MADRİD (İHA) - Real Madrid'in, hafta sonu ligde oynayacağı Real Zaragoza maçı öncesi İspanyol hükümetinden ek güvenlik tedbirleri alınmasını istediği bildirildi.

İspanya'da terör örgütü ETA'nın 15 aylık ateşkesi bozma kararı sporu da olumsuz yönde etkilemeye başladı. İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid'in, Cumartesi günü deplasmanda yapacağı Real Zaragoza maçı öncesi, ETA'nın ateşkesi bozma kararı nedeniyle ek güvenlik tedbirleri talep ettiği savunuldu. İspanya'da yayın yapan Marca Gazetesi'nde yer alan bir haberde, Real Madrid Kulübü'nün, güvenlik güçleri ve yetkili kurumlara bir çağrıda bulunarak, takımın Zaragoza'da havaalanına varışından, otele gidişine, otelden ise Romareda Stadyumu'na varışına kadar, takımı anti-terör timlerinin korumasını istediği ifade edildi. Ancak Real Madrid Kulübü'nden haberle ilgili olarak olumlu yada olumsuz herhangi bir açıklama gelmedi.

Reklam
Reklam

İspanya'nın kuzeydoğu bölgesindeki Bask Bölgesi'nin bağımsızlığı için yaklaşık 40 yıldır mücadele veren ETA terör örgütü, bugüne kadar 800 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. ETA, gece yarısı itibariyle 15 aydır sürdürdüğü ateşkesi bozma kararı aldığını duyurmuştu. Örgüt, İspanya hükümetini hedef gözetmeksizin ciddi saldırılar yapmakla tehdit ediyor.

1 Mayıs 2002 tarihinde Real'in Santiago Bernabeu Stadyumu yakınlarında iki aracın havaya uçurulması sonucu 19 kişi yaralanmıştı. İki sezon öncesi ise stadyum defalarca bomba ihbarı nedeniyle boşaltılmak zorunda kalmıştı.

La Liga'da bitime 2 maç kala Real Madrid ve Barcelona, aynı puanla zirveyi paylaşıyorlar.