Recep Akdağ: Erzurum Ortak Akılla Kalkınabilir

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo- ekonomik kalkınmasının ancak ortak...

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo- ekonomik kalkınmasının ancak ortak akıl ve kollektif hareket etmekle mümkün olabileceğini söyledi. Akdağ, bu amaçla hazırlayacağı bir raporu Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunacağını ifade etti.

Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile ayrı ayrı bir araya geldi. Eski Sağlık Bakanı Akdağ, milletvekili olarak hedefinin Erzurum'un ve bölgedeki diğer şehirlerin kalkınmışlık hamlesine ivme kazandırmak olduğunu dile getirdi. Akdağ, Başbakan Erdoğan'a sunulmak üzere bölgenin ve Erzurum'un doğal, tarihi, kültürel, tarımsal, hayvansal ve sanayi envantari ile ilgili bir rapor hazırlayıp, buna göre sürdürülebilir kalkınma hamlesi başlatacaklarına değindi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin sosyo- ekonomik olarak en geri kalmış, kişi başına milli gelirin en az düştüğü Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ne ekonomik canlılık kazandırmak için çeşitli stratejiler geliştireceklerine vurgu yapan Akdağ, bunun içinde ortak akıl ve kollektif ruha büyük ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Erzurum'da ve Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde ortaklık kültürünün yok denecek kadar az olduğunun ve bunun ise toplumsal hayatı ve ekonomiyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Recep Akdağ, "Üzerimizdeki ölü toprağından kurtulmalıyız. Kafa kafaya verip, yeni, uygulanabilir projeler geliştirmeliyiz. Şirket evlilikleri kurmalı, ortaklık kültürünü yaygınlaştırmalıyız. Sermayeyi bir araya toplayıp güçlü bir ekonomik oluşumla Erzurum'un ve bölgenin kalkınmasına ivme kazandırmak gerekiyor. Tarımdan, hayvancılığa, turizmden, sanayiye kadar el birliği, ruh birliği, fikir birliği ile hareket edip ortak kalkınma sağlamalıyız. Ortaklık kültürünü, kollektif birlikteliği yakalayamadıkça ekonomik kalkınmayı, sosyal ilerlemeyi sağlayamayız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: