Recep Altepe: Kamulaştırmada 20 Yılda Yapılanı 4 Senede Yaptık

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyükşehir belediye tarihindeki hizmet rekorlarını bu dönem birlikte kırıyoruz....

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyükşehir belediye tarihindeki hizmet rekorlarını bu dönem birlikte kırıyoruz. Kamulaştırmada 20 yılda yapılanı 4 yılda yapmış oluyoruz." dedi. Altepe, belediyenin ve bağlı şirketlerinin yönetici ve çalışanlarının katıldığı bayramlaşma töreninde tüm Bursalıların Kurban Bayramı’nı kutladı.

BUSKİ Tesisleri’ndeki bayramlaşmada, Bursa gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan bir kente hizmet etmenin bir onur olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Böyle bir onuru layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi. Bursa’nın da birçok medeniyeti barındıran ecdadın emaneti bir kent olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Orhan Gazi’nin tam 23 yıl almak için etrafında döndüğü bir kente hizmet ediyoruz. Bu hepimiz için büyük bir onur. Ecdadın böyle önemli bir emaneti olan kente yeni yeni eserler kazandırıyoruz. Büyükşehir Belediye tarihindeki hizmet rekorlarını bu dönem birlikte kırıyoruz. Kamulaştırmada 20 yılda yapılanı 4 yılda yapmış oluyoruz. Bugüne kadar yapılan 190 kilometre yola karşı, 360 kilometre yol yaptık. Tarihi eser restorasyonlarında geçmiş dönemlerin neredeyse 5 katını gerçekleştirdik. 22 kilometrelik raylı sisteme karşılık 26.5 kilometrelik raylı sistemi Bursa’ya kazandırıyoruz. Stadyum, belediye binası, teleferik, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal eserler de bu dönemde hayata geçiyor. Özverili çalışmalarıyla bu hizmet rekorlarına katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı’nın da ecdadın emaneti olan önemli bir kültür olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bayramı eş, dost ve akrabalarımızla örnek bir şekilde kutlayacağız. Ancak güneydoğu başta olmak üzere Arakan’da, Filistin ve Suriye’de istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Dileğimiz bir sonraki bayramı onlarla birlikte coşku içinde geçirmek.” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, daha sonra belediye bürokratları ve bağlı şirketlerin yöneticileri ile birlikte tüm personelle tek tek bayramlaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: