Recep Altepe, ‘Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı’ seçildi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kişiselleştirilmiş seyahat kart yönetim sistemi projesiyle ‘Yılın Büyükşehir Belediye...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kişiselleştirilmiş seyahat kart yönetim sistemi projesiyle ‘Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı’ ödülüne layık görüldü.

‘Güzel bir Türkiye’ hayaliyle hayata geçirilen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri, İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl dördüncüsü organize edilen ve geniş katılıma sahne olan törende, 2011 yılının en başarılı vali ve belediye başkanları ödüllendirildi. Türkiye’nin her yerinden valilerin, belediye başkanlarının kendi kentleri için hayata geçirdikleri projeler, uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. 9 kategori ve 6 kulvarda yarışan projeleri titizlikle değerlendiren jüri üyeleri, zorlu elemelerden sonra 54 başvurudan 26´sını ödüle layık gördü.

Reklam
Reklam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2009 yılının nisan ayında başlatılan ve uygulaması halen süren kişiselleştirilmiş seyahat kart yönetim sistemi projesiyle E-Belediyecilik kategorisinde ‘Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülü’nü aldı. Projenin kent içi ulaşımdaki yoğunluğun azaltılmasına yaradığı, başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere vatandaşlar arasında kırtasiye ve zaman tasarrufu sağladığı belirtildi. Yayıncılık hayatında beşinci yılını dolduran dergi yöneticilerini kutlayan ve layık gördükleri ödül nedeniyle teşekkür eden Başkan Altepe, ülkeye hizmet eden yöneticiler olarak sorumlu oldukları kentleri geleceğe taşımak konusunda gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 davetlinin katıldığı törenin sunuculuğunu televizyoncu Ayşenur Yazıcı yaptı. Jüri başkanlığını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cevat Geray’ın yaptığı yarışmanın değerlendirme kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser, AB Katılımcı Stratejik Planlama Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekai Görgülü, Dünya İnsan Yerleşimleri Derneği EKISTICKS Başkanı Prof.Dr. Ruşen Keleş, AREL Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mete Tapan ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Handan Türkoğlu’dan oluştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: