Recep Kara'nın Başpehlivan Olduğu Kağıthane Yağlı Güreşleri'ne Ilgi Sevindirdi

Türkiye’nin en ünlü 30 başpehlivanının tarihi Kırkpınar güreşleri öncesindeki mücadelesinde, Recep Kara başpehlivan olurrken, güreşlere...

Türkiye’nin en ünlü 30 başpehlivanının tarihi Kırkpınar güreşleri öncesindeki mücadelesinde, Recep Kara başpehlivan olurrken, güreşlere gösterilen ilgi ise herkesi sevindirdi.

Türkiye’nin en ünlü 30 başpehlivanı tarihi Kırkpınar öncesi son sınavını Kağıthane Yağlı Güreşleri’nde verdi. Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Kağıthane Yağlı Güreşleri 12 kategoride yaklaşık 400 pehlivanın katılımı ile gerçekleşti.

Güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunlara Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın organizasyonla yakından ilgilendiği güreşlere seyircilerin yanında spor ve siyaset dünyasından da önemli isimler katıldı. Yağlı güreşlerin yanında Kağıthane'nin güreş ağası da seçildi. Ağalığı tekrar kazanan Yusuf Yoldaş güreşin bütünleştirici olduğunu ifade ederek, “Spor her şeyin üstündedir. Spor kardeşliktir, barıştır. Bu barışı ve huzuru yansıtmaya çalışıyoruz. Kırkpınar’ı aratmayacak bir organizasyon gerçekleştirildi. Kırkpınar öncesi tüm pehlivanlar burada. Yaklaşık 400 pehlivan güreş tuttu. Kırkpınar’ın en ünlü 30 başpehlivanı da burada el bağlayıp, peşrev çekti ve güreş tuttu.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ta yaptığı açıklamada, "Geleneksel hale getirdiğimiz Kağıthane Yağlı Güreşleri'nde yine kıran kırana mücadeleler oldu. Kırkpınar’a alternatif olarak böyle güzel bir alanda ve sizlerin katılımınızla son derece keyifli bir hale getirdiğimiz bu müsabakaları hep birlikte izledik. Bu tarihi alanda, Hasbahçe’de ve Sadabad’da tarihi ve geleneksel sporlarımızı yaşatıyoruz. Bunu gelecek nesillere ulaştırmak için gayret ediyoruz. Uçurtma şenliklerinden Hıdırelleze şed kuşanmadan geleneksel okçuluk ve cirit müsabakalarına ve bugün de Kağıthane Yağlı Güreş müsabakalarına hep birlikte takip ediyoruz. Bu güzel etkinliklerin hayırlı olmasını diliyorum." diyerek konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: