Red Bull sonraki yarışlardan ümitli

(TürkiyeF1.com) - Red Bull Racing spor direktörü Christian Horner, David Coulthard'ın Monaco Grand Prix'sinde yaptığı podyum finişin, gelip geçici bir başarı olmadığını söyledi. Bugün Monaco'da zirveye oynayan pilotların karşılaştığı problemlerin üstesinden gelen Coulthard tek pit stop stratejisi sayesinde Red Bull Racing'in ilk podyum finişini gerçekleştirdi.

Takımı sezonun ilk altı yarışında sadece 2 puan alabilen Horner, bugünkü sonuçlardan fazlasıyla memnun olduğunu ifade etti.

Horner, İngiliz ITV televizyonuna yaptığı açıklamada, elde ettikleri başarısının "müthiş" olduğunu belirterek, "Burada ve takımın Milton Keynes'teki fabrikasındaki herkes aşırı bir tempoda çalışıyordu. Bu harcanan bunca gayretin ödülüdür' dedi. İki pit stopdan tek pit stopa geçme kararının fevkalade olduğunu söyleye Horner, "Bunun faydasını ve sonucu gördük" dedi.

Reklam
Reklam

Horner ayrıca, "Bu, ümit ediyoruz ki, bu sezon için son podyum olmayacak" dedi.

Sezona güvenilirlik problemleriyle moral bozucu bir başlangıç yapan Red Bull Racing takım olarak Britanya Grand Prix'sinde araçlarındaki son yenilikleri göstermeyi planlıyor.

Horner, bugün elde edilen başarısının kendileri için bir "atlama taşı" olduğunu vurgulayarak, "Herkes yoğun bir şekilde çalışıyor. Gelecekte daha iyi sonuçlar elde edeceğiz" dedi.

"Silverstone bizim için büyük bir yarış" diyen Horner, İngiltere'de arkalarında büyük bir destek bulunacağını ve bugün kazanılan sonucu tekrarlayabilmek için mümkün olduğunca sıkı çalışacaklarını söyledi.

Bu arada hafta sonu bahse giren Horner, Monaco'dan podyum skoruyla dönmeleri halinde Red Bull Energy Station'daki yüzme havuzuna çıplak olarak atlayacağı sözünün hatırlatılması üzerine, havuza atlayacağını ancak çıplak olmayacağını ifade etti.