Red Hat Turu 2013

Açık kaynak çözümleri alanında dünyanın lider sağlayıcısı olan ‘Red Hat, Inc. (NYSE:RHT), bugün Avrupa ve...

Açık kaynak çözümleri alanında dünyanın lider sağlayıcısı olan ‘Red Hat, Inc. (NYSE:RHT), bugün Avrupa ve Ortadoğu’da 13 şehri kapsayan bir tur düzenlediğini ve bir günlük etkinliklerden oluşan turun 3 Nisan’da Moskova’da sunumlarla başlayacağını açıkladı. Etkinlik serisi, Red Hat uzmanları ve ortaklarının açık kaynak teknolojisini kullanıp fiziksel çözümlerden sanal çözümlere ve bulut çözümlerine geçerek, kurumsal IT mimarisini dönüştürmeye yönelik yaklaşımlarıyla buna ilişkin stratejileri ve iyi uygulamaları kapsayacak.

Reklam
Reklam

Red Hat Turu açık bir IT mimarisine geçerek başarıya ulaşma stratejilerine odaklanacak. Kıdemli Red Hat yöneticileri, işletmeler için stratejik etkiyi tetikleme yollarını ana hatlarıyla açıklayan sunumlar yapacak. Günümüzün ekonomik koşullarında ve bir sonraki on yıl için başarıya en hazır şirketler, müşterilerini daha iyi anlayanlar, müşterileriyle sosyal ve mobil kanalların kullanımı dahil istedikleri şekilde iletişim kuranlar ve yeni, yenilikçi ürünleri ve hizmetleri hızlı bir şekilde sağlayabilenler olacak. IT, açık kaynak yeniliğini geliştirerek, bu stratejik etkiyi tetikliyor.

Etkinlik boyunca Red Hat'ten konuşmacılar, açık kaynak bilişim için güvenli ve maliyet etkin bir temel oluşturmaya dair yerel fikirler ve uzmanlık sağlayacak. Katılımcılar grup çalışmalarına katılma, Red Hat’in mevcut müşterilerinden gerçekçi fikirler alma, açık bulutun nasıl oluşturulduğunu ve mevcut IT yatırımlarını geliştirirken gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verebilecek uygulamaların ve sistem altyapısının nasıl hazırlanacağını öğrenme fırsatı elde edecek. Aynı zamanda, platin sponsor HP ve altın sponsorlar Symantec ve Bull dahil etkinlik sponsorlarıyla görüşme şansını da yakalayacaklar.

Reklam
Reklam

“Bir zamanlar son derece etkili olduğu düşünülen özel kurumsal bilişim sisteminin pahalı ve eski bir altyapı haline gelmesi uzun sürmedi. Kritik uygulamaları daha ölçeklendirilebilir, esnek ve maliyet etkin açık kaynak sistemlerine taşımak çok anlamlı olabilir” diye belirten Red Hat Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Ortadoğu, Afrika Genel Müdürü Werner Knoblich, şunları kaydetti:

“İşletmeler, IT altyapısını geliştirmek için yıllarını verir ve milyonlarca avro harcar fakat, hedefleri çoğunlukla, sistemlerini kaldırmak ve değiştirmekten kaçınmak için mevcut yatırımlarını geliştirmek değildir. Red Hat çözümleri, mevcut kurumsal mimarinizi güçlendirerek ve dağıtım esnekliği sağlayarak -fiziksel, sanal ve bulut-, açık hibrit bulut stratejinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.”

Katılımcılar, yeni geliştirme projelerini kolaylıkla uygulamak için Red Hat’in hızla dağıtılabilir Platform-as-a-Service (Hizmet olarak Platform/PaaS) çözümü OpenShift’i nasıl kullanacaklarını ve Red Hat’in üretimde binlerce uygulama için, bu platformu nasıl çalıştırdığını da öğrenecek.

Reklam
Reklam

Kuruluşlar, yeniliği kolaylaştırma ve yeni hizmetler ve uygulamaların pazara sürümünü hızlandırma güçlüğüyle giderek daha fazla karşılaşıyor. Bir bulut hizmet modeli olan PaaS, geliştiricilere muazzam bir esneklik ve hız sağlayarak, uygulama geliştirmede devrim yapmaktadır. Kuruluşların maliyetleri düşürmesine ve altyapı kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanmasına yardımcı olabilir. Kuruluşlar, yenilik yapmayı kolaylaştırarak ve işletme verimliliğini arttırarak, işletmede dönüşümü tetikleyebilir.

Etkinliğin diğer oturumları ise şöyle:

Kritik uygulamalar için standart tabanlı bir altyapıya geçiş; farklı bir platforma ya da uygulamaya geçiş dikkatli bir inceleme gerektiriyor. Akıllı işletmelerse değişimin fırsatlar doğurduğunun farkında. İyi yürütülen bir geçiş süreci riskleri yönetmenin, maliyetleri aynı seviyede tutmanın ve gelecek için planlama yapmanın yanında, günlük operasyonların sorunsuz bir şekilde yürütülmesini de sağlamakta.

Yüksek erişimli veri merkezlerini yeniden düşünmek; işletmelerin, kritik ortamları standart tabanlı bir altyapıya taşırken, özel bir ortamdan beklenen güvenilirlik ve erişimi sağlaması gerekmekte. Red Hat, özel çözümlerin maliyetinin küçük bir kısmı karşılığında veri merkezi ve veritabanı için yüksek erişim ve olağanüstü durum kurtarma sağlamanın yolunu gösterebiliyor.

Reklam
Reklam

Yeniliği tetikleyecek açık bir kurumsal platforma geçmek; büyük bir sigorta şirketinin açık kaynak çözümleriyle e-ticareti destekleyecek bir kurumsal platformu nasıl oluşturduğu öğrenilebilecek. Esneklik ve hız, uygulamalar ve iş prosesleri geliştirmede, dağıtmada ve yönetmede kilit faktörler. Kuruluşlar özel platformlardan açık kaynak çözümlerine geçerek, daha az çaba ve daha düşük bir maliyet karşılığında daha çok şey başarabilir.

DİNAMİK VERİ MERKEZİ: YENİ BİR KLİŞE Mİ YOKSA GERÇEK Mİ?

Tüm altyapıda hız kazanmanın, karmaşıklığı azaltmanın ve IT varlıklarını daha verimli bir şekilde yönetmenin yolu. Red Hat açık standartların, açık API’lerin ve açık kaynak yazılımın kurumsal bilişimi nasıl değiştirdiğini gösterebilir ve kuruluşlar sanallaştırma ve esnek özel bulutlardan isteğe bağlı açık bulut kullanımına bulut stratejilerini geliştirebilir.

Turun tarihleri, ülkeler ve şehirler:

3 Nisan 2013: Moskova (Rusya)

4 Nisan 2013: Varşova (Polonya)

9 Nisan 2013: Paris (Fransa)

10 Nisan 2013: Stockholm (İsveç)

Reklam
Reklam

11 Nisan 2013: Kopenhag (Danimarka)

16 Nisan 2013: Madrid (İspanya)

17 Nisan 2013: Bonn (Almanya)

18 Nisan 2013: Zürih (İsviçre)

22 Nisan 2013: Abu Dhabi (BAE)

23 Nisan 2013: Milano ( İtalya)

24 Nisan 2013: Londra (İngiltere)

25 Nisan 2013: Amsterdam (Hollanda)

29 Nisan 2013: İstanbul, (Türkiye)

Seminerler dizisi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kayıt olmak için, “http://www.europe.redhat.com/promo/redhattour2013/dates/index.php?location” internet adresi, Red Hat hakkında daha fazla bilgi almak için “www.redhat.com” sitesi, daha fazla ve daha sık haber almak içinse “www.press.redhat.com” adresi ziyaret edilebilecek.

RED HAT, INC. HAKKINDA

Red Hat, güvenilir ve yüksek performanslı bulut, Linux, ara yazılım, depolama ve sanallaştırma teknolojilerinde topluluk desteğinden yararlanan, açık kaynak yazılım çözümleri alanında dünyanın lider sağlayıcısıdır. Red Hat ödüllü destek, eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır. Global bir kuruluşlar, ortaklar ve açık kaynak toplulukları ağındaki bağlantı merkezi olarak, Red Hat kaynakları özgürleştiren ve müşterileri IT’nin geleceğine hazırlayan uygun ve yenilikçi teknolojiler meydana getiremeye yardımcı olmaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: