Reddaway Vali Demirtaş’ı Ziyaret Etti

Adıyaman Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etmek üzere şehre gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David...

Adıyaman Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etmek üzere şehre gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, çadır kentteki temaslarının ardından Vali Mahmut Demirtaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Komşu illerde kalan Suriye’li sığınmacıların kaldıkları çadır kentlere gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde ilimize gelerek, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile makamında görüşen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway’e Vali Mahmut Demirtaş, il’in tanıtımı konusunda kısa bir bilgi vererek, “Adıyaman’ın zengin bir tarihi ve kültüre sahip olduğunu, ilin kültür ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu, Dünyanın Sekizinci Harikası olarak bilinen Nemrut Dağı’nın dünya turizm sektörü açısından büyük bir öneme sahip olduğunu, bu güne kadar gelmiş geçmiş birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve Adıyaman’ın yabancı turistlerin daima gözdesi olan bir il olduğunu” söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Demirtaş, daha sonra, Büyükelçi Reddaway’a, Valilik Şeref Defterini imzalattırarak, Adıyaman tanıtıcı yayınlarından ve Nemrut heykelciklerinden oluşan birer set ile yöresel pestil ürünlerini, İngiltere Büyükelçisi David Reddaway ise, ziyaret anısına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a İngiltere Kraliçesinin porselen armasını armağan etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: