Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi Zirveden İndi

- Merkez Bankası verilerine göre, TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi Aralık ayında 112.8 düzeyine geriledi.  Reel efektif döviz kuru

- Merkez Bankası verilerine göre, TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi Aralık ayında 112.8 düzeyine geriledi.

Reel efektif döviz kuru endeksi geçen Kasım ayında 113.99 düzeyine çıkarak, 114.34 değerini aldığı Temmuz 2013'ten bu yana en yüksek değere ulaşmıştı. Merkez Bankası Kasım ayı reel efektif döviz kuru endeksini 114.11 düzeyine revize etti.

Türkiye'nin fiyat düzeyinin dış ticaret yaptığı ülkelerin fiyat düzeylerine göre değişimini gösteren TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi, bu yıl doların 2.39 lira ile zirve yaptığı Ocak ayında 101.50 ile Haziran 2006'dan bu yana en düşük değerini almıştı.

Reklam
Reklam

Reel efektif döviz kuru endeksleri Türkiye'nin fiyat düzeyinin dış ticaret yaptığı ülkelerin fiyat düzeylerine oranının ağırlıklı geometrik ortalaması alınarak hesaplanıyor. Denklemde reel efektif kurun artışı TL'nin reel olarak değer kazandığını, diğer bir anlatımla Türk mallarının yabancı mallar cinsinden fiyatının arttığını gösteriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: