"Referanduma ayak bağı olma"

LEFKOŞA (İHA) - Kıbrıs Sosyalist Parti (KSP), AKEL Merkez Komitesi'nin 12 maddelik kararının Kıbrıs halkı için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, bu yanlışı 14 Nisan'da kongrede düzeltmeye ve referanduma ayak bağı olmamaya çağırdı.

Referandum tarihinin ertelenmesi talebinin altında "Rum çıkarlarını daha çok artırırım" mantığı yattığının açık olduğunu belirten KSP Merkez Komitesi yazılı açıklamasında, AKEL'in tavrının ülkeyi bütünleştirme ve ortak vatan oluşturma mücadelesine hizmet etmeyeceği ve çözümü gündemden düşürme tavrı olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

KSP açıklamasında "AKEL'in 1950'li yıllarda ENOSİS'e verdiği desteğin nelere mal olduğunu Kıbrıs halkı çok iyi bilmektedir, KSP ikili ENOSİS'e yol açabilecek adımlardan kaçınılması gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Kıbrıs sorunu, kendi toplumlarının penceresinden bakan partilerin çözebileceği iş değildir. Bu sorun Kıbrıs halkının penceresinden bakarak çözülür. Kıbrıs Sosyalist Partisi, AKEL'i yaptığı bu yanlışlığı 14 Nisan'daki kongrede düzeltmeye çağırır." ifadelerine yer verildi.