Referanduma bayram arası

Türkiye üç günlük Ramazan Bayramı’nın hemen ardından 12 Eylül’de Anayasa değişikliği için sandığa gidecek.

Liderler ise 1.5 aylık referandum kampanyasına üç günlük bayram arası verecekler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bayramı İstanbul’da geçirmesi beklenirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bayramın üç günü ve 12 Eylül'de İstanbul'da olacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bayramın ilk günü parti genel merkezinde partililerle bayramlaşacak ardından da bayramın ikinci günü İstanbul’da bayramlaşma törenine katılacak. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise bayram süresince Diyarbakır’da olacak. Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu referandumda oylarını İstanbul’da, MHP Genel Başkanı Bahçeli Ankara’da oyunu kullanacak. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise referandum günü de Diyarbakır’da olacak ancak boykot kararı gereği sandığa gitmeyecek.

Reklam
Reklam

Anayasa değişikliği referandumu için geri sayım devam ederken, 1.5 aydır il il dolaşan ve referandum kampanyası yürüten siyasi parti liderleri ise yorgunluklarını üç günlük bayram tatili ile atacak. 12 Eylül’deki referandumun bayram tatilinin hemen ardından yapılacak olması nedeniyle ise liderler son mitinglerini yarın yapacaklar. Üç günlük Ramazan Bayramı tatilinde ise Başbakan Erdoğan, İstanbul’da olacak ve bayramlaşma törenine katılacak. Başbakan Erdoğan, bayramın ardından da daha önceki seçimlerde olduğu gibi referandum için oyunu İstanbul’da kullanacak.

-KILIÇDAROĞLU DA İSTANBUL’DA OLACAK-

Başbakan Erdoğan gibi yaklaşık 1.5 aydır meydanlarda referanduma hayır kampanyası yürüten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, üç günlük bayram tatilini İstanbul’da geçirecek. Kılıçdaroğlu, referandum için sandığa da yine İstanbul’da gidecek.

-BAHÇELİ ANKARA’DA-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bayramın ilk günü Ankara’da parti genel merkezinde partililerle bayramlaşacak. Bahçeli bayramın ikinci günü ise İstanbul’da yine partililerle bayramlaşma törenine katılacak. Bahçeli referandumda oyunu ise Ankara’da kullanacak.

Reklam
Reklam

-DEMİRTAŞ DİYARBAKIR’DA OLACAK-

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise üç günlük bayram tatili süresince Diyarbakır’da olacak. Demirtaş, referandum günü de Diyarbakır’da olacak ancak partisinin boykot kararı gereği sandığa gitmeyecek.

DSP Genel Başkanı Masum Türker de bayram tatilinin ilk gününde İstanbul’da olacak. İkinci gün Ankara’da bayramlaşma törenine katılacak olan Türker, referandumda sandığa ise İstanbul’da gidecek.

-CHP VE MHP’DEN BDP’YE YİNE BAYRAM ZİYARETİ YOK-

Siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri ise bayramın ikinci gününde yapılacak. AKP, CHP ve MHP’nin karşılıklı bayram ziyaretinde bulunması beklenirken, BDP’yi AKP, DSP, DP, Türkiye Partisi, EDP ve Hak Par ziyaret edecek. Siyasilerin bayram ziyaretlerinin konusu da 12 Eylül’deki referandum olacak.(ANKA)