Reform İzleme Grubu'nda, müzakere sürecindeki çelişkiler ele alınacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 25. Reform İzleme Grubu toplantısında Türkiye’nin gündemindeki AB...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 25. Reform İzleme Grubu toplantısında Türkiye’nin gündemindeki AB reformları ve müzakere sürecinde yaşanan çelişkilerin gündeme getirileceğini söyledi.

Reform İzleme Grubu 25. Toplantısı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinden yapılıyor. İstanbul Portaxe’de yapılan toplantıya Bağış’ın yanı sıra; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve çok sayıda üst düzey bürokrat katıldı. Katılımcı bakanlar, toplantı öncesi Boğaz manzaralı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Toplantının açılışında konuşan AB Bakanı Egemen Bağış, konuşmasına Afganistan’da yaşanan ve Türk askerlerinin şehit olduğu helikopter kazasından üzüntüsünü dile getirerek başladı. Bağış, “Bu sabah Afganistan’dan üzücü bir haber geldi. Ben ‘milletimizin başı sağ olsun’ diyorum.” ifadesini kullandı.

Reform İzleme Grubu toplantıları hakkında bilgi veren Bakan Bağış, bir önceki toplantının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Konya’da yapıldığını bir sonraki toplantının ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ev sahipliğinde Ordu’da gerçekleştirileceğini belirtti.

Bugünkü toplantının ana gündemini Avrupa Birliği reformlarının oluşturacağını belirten Bakan Bağış, toplantıda aynı zamanda müzakere sürecinde yaşanan çeşitli çelişkilerin de ele alınacağını aktardı.

Toplantının Çanakkele Deniz Zaferi’nin arefesinde yapılıyor olmasının ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Bağış, “O gün, orada omuz omuza birlikte çalışan ve şehit düşen bu ülkenin bütün farklı unsurlarının, bugün yeniden milli birlik ve kardeşlik çerçevesinde Türkiye’nin geleceğine yönelik adımları atıyor olmaları, Avrupa Birliği sürecinde daha demokratik, daha şeffaf, müreffeh, saygın bir ülke olma adın attığımız adımların, yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu gösteriyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: