"Reformlar ekonomiyi olumlu etkiliyor"

İSTANBUL - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rene van der Linden, Türkiye'deki reformların ekonomiyi de olumlu yönde etkilediğini gördüğünü belirterek, Türkiye'nin bundan 10 yıl önce bulunduğundan çok daha farklı ve güçlü konumda olduğunu söyledi. Linden, Türkiye'den ayrılmadan önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelişinin 2 nedeni olduğunu hatırlatarak, "İlki, Türkiye'nin Avrupa ailesine mensup olduğunu bir kere daha vurgulamak istiyordum. İkincisi ise Türkiye hükümetinin devam etmekte olduğu reformları sürdürmesi ve süratlendirmesi konusunda yüreklendirmek için bu gezimi gerçekleştirdim" dedi. Rene van der Linden, Fransa'daki olaylara da değinerek, şunları kaydetti: "Fransa'da devam etmekte olan olaylar bize gösteriyor ki, Avrupa Konseyi olarak bizler toplumdaki dışlanmışlığı ve yoksulluğu engellemek için mücadelemize devam etmeliyiz. Fransa'daki durumu dinler arası bir çatışma olarak görmeyi reddediyorum."

Reklam
Reklam

Linden, bir gazetecinin "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Leyla Şahin'in başvurusuna ilişkin verdiği kararı nasıl değerlendirdiği"ni sorması üzerine de şunları söyledi:

"Çok açık ve bir net bir cevap verildi. Oybirliği ile alınmış bir karardır. Benim katıldığım toplantılarda edindiğim izlenim şöyleydi; karardan memnun olanlar, daha az memnun olanlar ya da memnuniyetsizliğini dile getirenler vardı. Tabii bu, Türk toplumunun içerisinde halletmesi gereken bir meseledir."