Reformlar sürdürülmeli

Ankara/Singapur -(AA) Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye'nin, dünya ekonomisindeki ağırlığının arttığını belirterek, ancak dalgalanmalardan daha az etkilenmesi için son yıllarda uyguladığı başarılı reformları sürdürmesi gerektiğini kaydetti.

IMF eski Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Singapur'daki IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarının ardından AA muhabirine, küresel ekonomide yükselen piyasalarda, likiditeye bağlı olarak bundan önce bir dalgalanma olduğunu hatırlattı ve ''Bundan sonra da dalgalanmalar olacaktır. Türkiye bu dalgalanmalardan daha az etkilenerek, kırılganlığını azaltmak için son yıllarda uyguladığı başarılı reformları sürdürmelidir'' dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye ekonomisinde, son yıllarda uygulanan reformlar ve mali politikalar sonucunda, enflasyonun tek hanelere indiğine, ekonomik büyümenin sağlandığına ve her şeyden önemlisi kırılganlığın azaldığına dikkati çeken Krueger, Türkiye'nin, bundan sonraki süreçte çok daha dayanıklı bir hale gelmesi için reformları sürdürerek, sıkı mali disipline bağlı kalması gerektiğini vurguladı.

Dalgalanmalara karşı uygulanan döviz kuru politikasının önemli bir araç olduğunun altını çizen Krueger, bu çerçevede, Türkiye'nin uyguladığı dalgalı kur politikasının, Türkiye'ye en uygun döviz kuru rejimi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, dalgalı kur politikasını sürdürmesinin önemine de dikkati çeken Krueger, ''diğer hiçbir döviz kuru rejimi, dalgalı kur rejimi kadar Türkiye'ye yardım edemez'' dedi.

Krueger, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki ağırlığının arttığını ve bunun en somut sonucunun da IMF'nin, Türkiye'nin kotasını artırması olduğunu vurguladı.Öte yandan, Anne Krueger'in yerine Birinci Başkan Yardımcılığı görevine getirilen John Lipsky ise 1 Eylül 2006 tarihinde görevine resmen başladı.

Reklam
Reklam