Refüjlere Kadın Eli Değdi

Ereğli-Alaplı ilçeleri arasındaki karayolunda bulunan refüjlerde, köylü kadınlar tarafından fidanlar dikilerek temizlik çalışması yapılıyor.

Ereğli-Alaplı ilçeleri arasındaki karayolunda bulunan refüjlerde, köylü kadınlar tarafından fidanlar dikilerek temizlik çalışması yapılıyor. Temizlik işi yapan Ayşe Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, refüjde temizlik yapmalarının ardından fidan diktiklerini belirterek, karayolunda 15 kadın ve bir erkekle çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi. İşçilerden Mehmet Bilen ise kadınların yanında tek erkek olarak çalıştığını dile getirerek, "Bizim işimiz toprak. Yol güzergahı boyunca temizlik çalışmasını yapıyoruz. Bu işleri bildiğimiz için hiç yabancılık çekmiyoruz" dedi. Temizlik ihalesin alan firma yetkilileri de toprak işinden kadınlar iyi anladığı için onlarla çalıştıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: