‘Regaib Gecesi’ne hürmet edenler affedilir’

MHP Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş, Regaib Kandili'ne hürmet edenlere Allah-ü Teala'nın ihsanlar ve ikramlar yapacağını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş’ın Regaip Kandili dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Regaib Kandili’nin mübarek Üç ayların habercisi olduğunu ifade eden Başkan Gubaş; “Receb Ayının ilk cuma gecesi olan Regaib Kandili’ne ismini melekler vermişlerdir. Allahü Teâlâ, bu gecede, müminlere, ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir” dedi.

Sevgili Peygamberimiz’in (SAV), bu geceye ulaştığında: ‘Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua ettiğini ifade eden başkan Gubaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır. Gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dualar ve tespihler aynı aşkla dökülür.

Reklam
Reklam

Milli bir his ve iman ile binlerce senedir farza uymak sünnet-i uygulamak inancıyla dua, ibadet ve zikir ile kutladığımız kandillerimizin birincisi olan Regaip Kandili’ne tekrar bizleri ulaştıran Rabb’imize şükürler olsun.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerimiz olmak üzere, Milletimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek Regaib Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin, özellikle insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması için, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz